Cele mai bune soluții CDN 2021

Ce este un CDN?

Un CDN este o retea dispersata din punct de vedere geografic. Fiecare nod/server din CDN (cunoscut ca si Edge Server) din aceasta retea, mentine in cache continutul static prezent pe un site/magazin. Aceste fisiere statice sunt: imagini, fisiere .css si .js, dar si alt tip de continut structural. Majoritatea timpului de incarcare a unei pagini web, este reprezentat de descarcarea fisierelor de pe serverul unde este gazduita pagina, in browserul vizitatorului. Astfel, continutul fiind disponibil pe mai multe servere, acesta poate fi accesat mai rapid de vizitator mai ales din cauza scaderii distantei fizice intre servere.

Cand utilizatorul acceseaza site-ul tau, cel mai apropiat nod CDN va livra continutul si astfel se asigura o distanta mai mica parcursa de date, reducant latenta. Din aceasta cauza, site-ul tau se va incarca mai rapid pentru utilizator.

Poate mai usor de explicat dar si de inteles, este prin poza din dreapta. (faceti click pe ea pentru a o vedea la dimensiuni mai mari).

Cel mai mare beneficiu in urma folosirii unui CDN il vei vedea daca locatia fizica a serverului ce iti gazduieste site-ul/magazinul, este intr-o alta tara decat a vizitatorilor sau a clientilor tai.

De exemplu, daca ai gazduit un site in Romania, dar o mare parte din vizitatori sunt din Londra. Cu un CDN bun, timpii lor de incarcare vor fi in mod categoric mai mici.

Cele mai bune CDN-uri

1. StackPath CDN – Cel mai bun în general

StackPath | Edge Computing | Edge Delivery

Planurile încep de la 10,00 USD / lună

Pro StackPath:
+ Prețuri ieftine și transparente
+ Site-uri și solicitări nelimitate
+ Distribuție decentă cu 45 de PoP
+ Compresie GZip
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & SSL privat gratuit
+ Opțiunea de purjare instantanee
+ Suport pentru chat, telefon și bilet 24/7
+ Prima lună gratuită
Contra StackPath:
– Lățime de bandă limitată (1 TB / lună)
– Fără colaboratori în Rusia sau Africa

StackPath este un CDN atât pentru începători cât și pentru dezvoltatori profesioniști. Structura lor transparentă de stabilire a prețurilor, configurarea simplă și o mulțime de funcții le fac un candidat puternic pentru serviciul dvs. CDN.

StackPath oferă o platformă cloud completă cu securitate încorporată, inclusiv reducerea DDoS, în produsele și serviciile sale. Puteți alege dintre un Pachet doar CDN sau mai multe pachete de livrare Edge cu Firewall Aplicație Web (WAF), Sistem de nume de domeniu (DNS) și monitorizare inclusă.

Ei au 45 de centre de date în toată lumea, cu excepția Rusiei și a continentului african. Toate locațiile punctului lor de prezență (PoP) sunt incluse cu fiecare pachet fără taxe suplimentare și pot fi, de asemenea, reduse la o anumită regiune.

Configurarea este destul de intuitivă și simplă și există, de asemenea, o opțiune pentru controale mai avansate. Puteți pune în funcțiune CDN-ul rapid și funcționa cu setările mai târziu.

Principalele caracteristici ale planului exclusiv CDN al StackPath sunt 1 TB / lună de lățime de bandă, site-uri și solicitări nelimitate, certificat SSL privat gratuit pe site, suport HTTP / 2, protecție iPv6 și DDoS.

De asemenea, veți avea acces la opțiuni de purjare instantanee, reguli personalizate pentru memorie în cache și 301 redirecții, analize în timp real, compresie GZip în zbor și suport WebSocket.

Suportul lor este acolo pentru tine 24/7 prin chat, telefon și asistență pentru bilete gratuit.

Prezentare generală a prețurilor:

Planul lor de abonare cel mai ieftin pornește de la $ 10 / luna. Include toate caracteristicile planului exclusiv CDN, dar sunteți în continuare restricționat la 1 TB / lună de lățime de bandă.

Cu toate acestea, începând cu 20 USD / lună, puteți obține pachetul StackPath Edge cu CDN și securitatea adăugată (WAF, DNS și monitorizare). Având în vedere beneficiul adăugat, merită cu siguranță investiția.

Vă vor percepe o taxă lunară în avans pe cardul dvs. de credit sau contul PayPal, dar veți primi o lună gratuită pentru a le încerca.

2. Cloudflare CDN

Cloudflare - The Web Performance & Security Company | Cloudflare

Este unul dintre cele mai populare CDN-uri atunci când vine vorba de servicii web. Este folosit de servicii super populare precum Zendesk, Digital Ocean, portalul de cursuri Udacity și popularul Discord. Se caracterizează prin adopție largă datorită faptului că este destul de ușor de utilizat, în ciuda faptului că nu are prea multe cunoștințe tehnice.

Oricine alege Cloudflare ca furnizor de CDN se va putea bucura de mai multe funcții care vor aduce beneficii site-ului lor web. Nu este necesar să editați un anumit tip de cod, ci pur și simplu indică numele DNS servere ( nameserverele ) și serviciul începe să funcționeze cât mai curând posibil. Începeți să generați o copie (cache) a paginilor care alcătuiesc site-ul dvs. web. Și după cum știm deja, tot ce cache este direcționat către serverele care fac parte din CDN, care sunt localizate în diverse locații.

Are funcționalități suplimentare, cum ar fi filtrarea conținutului web. Care poate bloca roboți, conținut nedorit (spam) și, cel mai important, vă protejează de atacurile cibernetice. Știm că atacurile DDoS sunt efectuate în mare măsură pentru a lăsa site-urile de tot felul, în special cele puternice, nefuncționate. Pe de altă parte, dacă site-ul dvs. web folosește frecvent imagini, le optimizează automat până la 35% folosind un sistem inteligent de optimizare.

Cloudflare acceptă servicii moderne precum IPv6, HTTP / 2 și SPDY. În opinia dumneavoastră, acesta din urmă este un protocol care este responsabil pentru optimizarea fluidității comunicării între client și server, ceea ce contribuie foarte mult la viteza de încărcare a site-urilor web. În plus, pentru a spori și mai mult securitatea site-ului, este numit un scaner de vulnerabilitate Scanare Flan .

Acest serviciu este, fără îndoială, un reper în întreaga lume și, de asemenea, are servicii suplimentare foarte interesante. Să vedem ce planuri aveți disponibile și ce ne oferă fiecare dintre aceste planuri.

Plan gratuit

După cum sugerează și numele, este planul gratuit pe care Cloudfare îl oferă, ideal pentru site-uri web mici, bloguri pentru uz personal. În această versiune oferă atenuarea atacurilor DDoS nemăsurate, CDN global, Certificat SSL partajat și 3 reguli pe pagină. De asemenea, oferă un mod „Sunt sub atac” în care vor fi activate toate apărările CDN pentru a le împiedica să doboare site-ul, atenuând astfel atacul.

Pro plan

La fel ca planul gratuit, acesta ne oferă același lucru cu cel gratuit, dar adăugând o aplicație web firewall (WAF), optimizarea imaginii cu poloneză, accelerații mobile cu Mirage și reguli de 20 de pagini. Costă 20 USD pe lună pe domeniu.

3. Google Cloud CDN – prezență globală de încredere 

Google Cloud Platform service comes to campus - UW–⁠Madison Information Technology

Prețurile sunt bazate pe utilizare

Pro Google Cloud CDN:
+ Prezență globală cu 140 de PoP
+ Platforma Google Cloud de încredere
+ Plătești cum mergi
+ IP Anycast
+ IPv6 & HTTP / 2 & QUIC
+ DDoS & SSL gestionat de Google
+ Cookie-uri și URL-uri semnate
+ 300 USD credit gratuit
Conturi CDN Google Cloud:
– Costuri de purificare suplimentare
– Suportul tehnic costă suplimentar

Google Cloud CDN are performanțe excelente și multe funcții utile. CDN-ul lor poate fi ușor integrat cu celelalte produse cloud, ceea ce vă permite să obțineți o gamă completă de servicii de care aveți nevoie. Cu toate acestea, fiți atenți la costuri.

Google Cloud CDN face parte din familia de produse Google Cloud. Platforma lor oferă o mare varietate de produse cloud, incluzând găzduire web, stocare și chiar capacități AI și de învățare automată. Google Cloud este popular printre liderii industriei, precum PayPal, Twitter, Spotify și FedEx, pentru a numi câteva.

Infrastructura lor acoperă cea mai mare parte a lumii 140 POP, 67 de zone și peste 200 de țări și teritorii. Parcurile lor uriașe de server permit, de asemenea, o experiență bună de echilibrare a sarcinilor.

Principalele caracteristici ale Google Cloud CDN includ un IP Anycast, suport IPv6, HTTP / 2 și QUIC, protecție DDoS, SSL gestionat de Google, cookie-uri și adrese URL semnate și monitorizare și logare integrate.

În plus, Google Cloud CDN vă permite să conțineți surse din mai multe locații, inclusiv origini personalizate, ceea ce vă oferă o cantitate potrivită de flexibilitate.

Sprijinul Google Cloud este dezavantajul lor semnificativ ca și asistența gratuită se ocupă doar de problemele de facturare. Pentru asistență tehnică suplimentară, pachetele Customer Care pornesc de la 100 USD / lună pe utilizator. O altă opțiune este să obțineți un abonament la G Suite, care include telefon gratuit 24/7 și asistență de e-mail.

Prezentare generală a prețurilor:

Google percepe lățime de bandă de tip cache (0,02 USD – 0,20 USD pe GB în funcție de destinație și utilizare lunară), lățime de bandă de umplere a cache-ului (0,04 USD – 0,15 USD pe GB în funcție de sursă și destinație) și Cereri HTTP / HTTPS (0,0075 USD la 10 000 de solicitări). Orice invalidare a memoriei cache vă va costa și 0,005 USD în plus pentru invalidare. Prin urmare, costul lunar va crește sau va scădea în funcție de regulile de utilizare și de cache.

Odată cu scrierea acestei recenzii, acestea oferă 300 USD credit gratuit, pe care îl puteți utiliza pentru construirea pe Google Cloud timp de până la 12 luni. După aceea, puteți configura metoda de plată prin card de credit, card de debit sau cont bancar.

De asemenea, puteți estima costurile lunare posibile cu ajutorul acestora calculatorul de pret.

4. Sucuri – Securitate excelentă și CDN pentru un singur site web

Planurile încep de la 199,99 USD / an

Pro Sucuri:
+ Lățime de bandă nelimitată
+ Monitorizarea activă a securității
+ Rețea Anycast
+ Compresia GZip
+ IPv6 & HTTP / 2
+ DDoS & Să criptăm SSL
+ 30 de zile garanție înapoi
Contra Sucuri:
– 12 PoP
– Un singur site web pe plan
– Sprijin doar bilet

Sucuri oferă o opțiune CDN flexibilă pentru companiile care găzduiesc un singur site web. Toate planurile lor includ monitorizarea securității și eliminarea programelor malware pentru a vă păstra site-ul în siguranță. Puteți alege, de asemenea, mai multe niveluri de plan în funcție de dimensiunea afacerii dvs..

În primul rând, Sucuri este o companie de securitate a site-urilor web și CDN. Pe lângă CDN și pachetele de securitate, aceștia oferă să remedieze un site atacat și să consulte aspecte de securitate.

Serverele lor acoperă SUA, Europa, Asia, Australia și Brazilia 12 POP-uri cu totul. Acesta este cel mai mic număr de POP-uri din lista noastră de recenzii, dar rămâne o prezență puternică în cele mai active hub-uri de internet.

Configurarea CDN-ului Sucuri este destul de simplă și nu necesită un profesionist pentru a începe. Cu toate acestea, puteți cere în continuare ajutor dacă nu puteți configura lucrurile singuri și sunteți bucuroși să vă ajute.

Unul dintre cei mai substanțiali dezavantaje cu serviciul lor este monitorizarea activă a securității și eliminarea programelor malware, care este inclus în fiecare plan. Unele dintre alte caracteristici notabile sunt lățime de bandă nelimitată, rețea Anycast, protecție DDoS, Criptați suport SSL, HTTP / 2 și IPv6 și compresie GZip.

Un dezavantaj semnificativ este a limita pentru un site web pe plan, dar nu sunteți restricționat la numărul de pagini web de pe site-ul respectiv. O altă latură negativă în comparație cu unii dintre concurenții lor este lipsa unui chat și a unui suport de e-mail, care vine doar cu un plan personalizat. Au un Sistem de ticketing 24/7 pentru asistență disponibilă pe toate pachetele.

Adaugă un comentariu