Cele mai bune firme de hosting 2021

De ce sa tii cont cand alegi o solutie de gazduire site web?

Spatiul – Spatiul unui pachet de hosting se traduce prin numarul de Mb sau Gb pe care providerul de gazduire ii garanteaza in momentul alegerii pachetului adecvat. Luati in calcul ca cei mai mari consumatori sunt reprezentati de fisierele site-ului vostru, galeriile multimedia(foto si video), baza de date sau chiar emailurile firmei. In multe cazuri, adresele de email folosite pentru trimiterea ofertelor sau receptionarea materialelor grafice ajung sa consume peste 10Gb de spatiu din totalul alocat pachetului vostru de gazduire.

Trafic – Majoritatea firmelor asigura trafic nelimitat pentru pachetelor lor de gazduire, un lucru foarte bun de altfel. Fiecare vizitator al site-ului este un consumator de banda, providerii de hosting alegand sa limiteze accesul in cazul anumitor pachete de webhosting puse la dispozitie. Noi recomandam sa achizitionati pachete de hosting web cu trafic nelimitat, in acest fel aveti garantia ca aceasta resursa este una suficient de permisiva.

Baze de date – O baza de date va ajuta sa stocati principalele coordonate si informatii din interiorul site-ului, majoritatea scripturilor si CMS-urilor utilizate pentru realizare unui site folosind o astfel de resursa. Apelata cu ajutorul unui script specific, baza de date inglobeaza informatii esentiale si este fundamental sa fie intotdeauna up to date. Numarul bazelor de date este mai putin relevant pentru o oferta de gazduire, orice firma de hosting care se respecta oferind cel putin o unitate in cadrul pachetelor sale.

Domenii Add-on – Aceasta optiune mai este cunoscuta si ca „Domenii adaugate”, o functie a panoului de control prin care puteti atasa, aceluiasi cont de gazduire online, unul sau mai multe site-uri adiacente. Daca firma sau site-ul pe care doriti sa il gazduiti are si site-uri mai putin importante dar utile activitatii voastre, alegeti pachetul in care vi se permite sa atasati si aceste domenii conexe.

Casute Email – Fiindca fiecare site are atasata o adresa de email de forma [email protected], aportul scriptului de email este esential. Nu va faceti probleme insa, firmele de gazduire site-uri si magazine online reusesc sa aduca in prim-plan pachete permisive, cu posibilitatea de a crea un numar de cateva zeci sau chiar sute de adrese personalizate pentru angajatii companiei.

Conturi FTP – Utilizate indeosebi de cei care opereaza modificari asupra site-ului, conturile FTP va ofera prilejul de a preda acces doar in anumite locatii ale serverului. Daca unul dintre angajati se ocupa de zona grafica si are nevoie sa incarce fotografiile, puteti seta un cont FTP cu acces doar in acea arie a site-ului. Oferite in numar nelimitat, conturile FTP sunt utile dar nu reprezinta unul dintre motivele de baza ale alegerii pachetului de hosting.

Subdomenii – Numarul subdomeniilor echivaleaza cu numarul posibilitatilor de a crea site-uri de forma subdomeniu.site.ro. Aveti in vedere si numarul bazelor de date, daca in cazul subdomeniilor veti dori sa creati site-uri cu baze de date individuale, veti fi oarecum limitati in anumite situatii.

Uptime – Unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa alegeti firme de hosting prezente in catalogul nostru, ele fiind testate in dese randuri pentru a evidentia aceasta trasatura a serviciului. In practica, uptime-ul cat mai mare garanteaza prezenta online in orice moment a unui site, procentele de 99% fiind ideale pentru cei care doresc sa isi pastreze site-ul pregatit pentru a primi vizitatori.

IP Dedicat – Siguranta in vederea trimiterii sau receptionarii emailurilor dar si un avantaj din punct de vedere SEO, cam asa se poate traduce prezenta unui IP dedicat pentru pachetul vostru de gazduire. Un hosting foarte bun trebuie sa prezinte si un IP dedicat, aceasta regula fiind una de la care puteti porni atunci cand alegeti partenerul de gazduire.

Back-up Automat – Reprezinta potentialul serverului pe care cumparati gazduirea web de a salva o copie a tuturor fisierelor voastre. Daca site-ul va fi spart sau pur si simplu se intampla ca unul dintre fisierele gazduite sa aiba unele probleme, un back-up se va dovedi extrem de util pentru a restitui forma de dinaintea incidentului.

Antivirus – O protectie impotriva virusilor va face ca fisierele gazduite sa nu fie niciodata in primejdie. Virusarea este unul dintre motivele pentru care site-urile ajung sa nu mai functioneze corect, de aici si teama proprietarilor cand vine vorba de securizarea deficitara. Cel mai bun hosting de pe piata trebuie sa includa, fara doar si poate, o solutie securizata pentru fisierele site-ului gazduit.

Control Panel – Panoul de comanda este obligatoriu si trebuie sa fie unul uzual, unul care sa permita modificari fara cunostinte de programare. Control Panel este cel mai comun panou prin care webmasterii pot instala CMS-uri, pot realiza baze de date si utilizatori, pot configura adrese de email sau pot sa isi realizeze singuri setari SEO sau Back-up pentru fisierele de interes.

Domeniu gratuit – Nu este neaparat un motiv de alegere a unui pachet de web hosting insa faptul ca exista firme de gazduire care ofera un domeniu gratuit poate fi un motiv serios in vederea achizitiei. Cele mai populare oferte cu domeniu gratuit sunt cele pentru pachete de hosting achizitionate pe perioada de un an, in schimbul unor sume de maxim 200 de lei primind si un domeniu .ro sau chiar .com/.net.

Domenii parcate – Functia se poate apela din panoul de control si va ofera posibilitatea de pastra si alte domenii pe care nu le utilizati in acest moment. A parca un domeniu pe contul vostru de gazduire shared va simplifica munca si va ofera oricand posibilitatea sa il transformati din domeniu parcat intr-unul activ, cu continut relevant oferit utilizatorilor de internet din Romania sau de peste hotare.

Vizitatori simultani – Aveti un site cu multe accesari si doriti sa nu aveti erori in clipa in care 10, 20 sau chiar 50 de oaspeti ajung simultan pe platforma pe care o manageriati? Trebuie sa optati pentru un hosting de top, oferit de firme de gazduire web care reusesc sa va puna la dispozitie servere cu o arhitectura hardware bazata pe resurse din plin(procesor, memorie RAM).

Pret – De ce sa nu recunoastem, pretul este si va fi intotdeauna poate cel mai important motiv pentru care alegem o firma de hosting sau alta. Totusi, porniti de la premisa ca o firma de hosting de top nu va poate oferi cel mai mic pret datorita faptului ca resursele au costuri, aceste sume de bani fiind recuperabile doar prin implementarea unor pachete de gazduire de tip shared la un pret corect.

Cele mai bune firme de hosting din Romania

NameBox

Cel mai bun hosting

WordPress Hosting Dedicat: DA. | Gazduire afaceri: DA | Trafic necontorizat: DA | Certificat SSL Gratuit Premium: La plata anuala  | Suport 24/7: DA

Am colaborat si inca colaborez cu cei de la NameBox, acestia ofera cel mai bun hosting din Romania. Recomand cu cea mai mare incredere. Stiu tot istoricul acestei companii de gazduire web mereu au inovat, au vechime si foarte multa experienta in domeniu.

Foarte multe firme apeleaza sa fie gazduite de catre NameBox din cauza faptului ca ofera un suport exceptional iar aproape toti clientii apeleaza la acesta in mod regulat pentru a rezolva probleme simple dar si mai complicate iar staff-ul NameBox le sta la dispozitie cu mare placere.

NameBox oferă servicii de calitate. Pachete optimizate pe fiecare segment de site pe care îl doreşti. Pachete custom dacă contactezi compania.

Informatii despre cel mai ieftin plan de gazduire

Pachet Personal SSD

 • 8GB spatiu de stocare SSD
 • Max 1 domeniu 2 domenii
 • 512MB RAM Memorie dedicata
 • 10 casute email IMAP, POP3, SMTP
 • Necontorizat trafic lunar
 • Accelerare WordPress (LSCWP)
 • Free Let’s Encrypt SSL
 • Backup Synconix + Jetbackup
 • Panou cPanel

Hostico

Cel mai bun hosting

WordPress Hosting Dedicat: NU | Gazduire afaceri: DA | Trafic necontorizat: DA |  Certificat SSL Gratuit Premium: La plata anuala | Suport 24/7: DA

Hostico se respectă prin simplul fapt că oferă servicii de calitate bună şi au un suport tehnic foarte bine pus la punct. De asemenea la această firmă putem vedea şi preţuri mici. Dar nu recomand serviciile preţuri ridicole pentru că acele pachete sunt maxim de ţinut pe un blog personal ce nu are mai mult de o lună. După se va mişca totul mai greu.

Informatii despre cel mai ieftin plan de gazduire

NUME: Start

Domenii Găzduite: De la Unul până la Trei
Spaţiu Alocat: de la 2.5GB SSD până la 10GB SSD
IP Dedicat: IPv6 – opțional IPv4
Panou Control: cPanel gratuit
Gratuit Backup: Da
Gratuit SSL: Da
Gratuit Domeniu: Da

Aceste informatii fiind valabile la plata pe un an de zile la cel mai mic pachet.

Pret: 0.99 Euro


MXHost

Cel mai bun hosting

 

WordPress Hosting Dedicat: DA | Gazduire afaceri: DA | Trafic necontorizat: DA |  Certificat SSL Gratuit Premium: Nu | Suport 24/7: DA

Nu voi lăuda excesiv această firmă pentru că nu vreau să îi fac reclamă într-un mod abuziv, să vină cineva aici să îmi spună că l-am pus să cumpere de aici şi când colo nu sunt buni. Însă la momentul actual în România aceştia se descurcă extrem de bine, lucrurile s-au schimbat în anii trecuţi recomandăm Hostico. Că prima alegere, acum până şi eu am ales la 2 site-uri de suflet, printre care şi acesta să fie găzduite de către MXHost.

Pachetele sunt foarte bune, preţurile sunt accesibile oricui, deci dacă vrei să ai un website de calitate. Te poţi baza pe aceştia foarte bine fără a avea probleme la host.

Informatii despre cel mai ieftin plan de gazduire

NUME: Personal SSD

 • 10 GB stocare SSD
 • necontorizat trafic lunar
 • 5 domenii găzduite
 • necontorizat căsuțe email
 • necontorizat baze de date
 • necontorizat subdomenii
 • Domeniu .ro sau .eu gratuit
 • Backup zilnic inclus
 • Filtru SpamExpert inclus

PRET: 3,49 Euro – lunar

 

THC

hosting romania

 

Recomand folosirea serviciilor THC intrucat nu aveti nimic de pierdut. In momentul de fata suntem gazduiti la acestia, dupa cum scrie si in introducerea de mai sus, recomand in continuare serviciile celor de la THC.ro, va asteptam la rubrica de comentarii in cazul in care aveti intrebari cu privirel a acest webhosting.

Cel mai ieftin abonament. In momentul de fata este de doar un euro pe luna si veti primi. 2GB spatiu SSD, 1 domeniu gazduit, Certificat SSL gratuit, 5 Conturi email, Website builder gratuit, cPanel cu Softaculous, Protectie DDoS, cam tot ce ofera mai toate hosturile web din Romania, dar totusi pretul acestui host este mic pentru cine vrea sa inceapa cu un blog. Cel mai bun hosting locul 11.

Informatii despre cel mai ieftin plan de gazduire

NUME: Entry SSD1

Gazduire 100% SSD
99,99% Uptime
Garantie 30 Zile – Banii inapoi

Trafic necontorizat
Asistenta tehnica 24/7
Reinnoire la acelasi pret

PRET: 0,95 €/luna

Adaugă un comentariu